A vizsgaidőszak rémálma a betegség – avagy, amikor nem fog az agy

Néhány hete, amikor elkezdett kaparni a torkom, kissé megijedtem, hogy ágynak dönt egy hosszú betegség, pedig pont a vizsgaidőszak derekán voltam és tudtam, hogy most nem szabad halasztanom. Még négy vizsgám volt hátra, ráadásul mind szóbeli, ám ha annyira fáj a torkom, hogy meg se tudok szólalni, akkor bizony bajban leszek. Először felhívtam anyut, hogy mi tévő legyek ebben a vészhelyzetben, de ő csak a szokásos sok tea, vitamin gyógymódot javasolta, ám én tudtam, hogy valami drasztikusabbra lesz most szükség, úgyhogy felhívtam a legjobb barátnőmet is, hogy ő mit mond a helyzetre. Természetesen ő is ezeket javasolta először, de aztán eszébe jutott, hogy az ő anyukája még a tél elején egy internetes oldalról rendelt pár doboz gyógyszert, hogy felkészüljön az ilyen esetekre. Persze, utólag okos az ember, de mondta, hogy hoz nekem egy Tantum Verde nevű sprayt, ami pont a torok problémáira van kifejlesztve és neki is segített már.

Délután át is hozta nekem a beígért orvosságot, amit gyorsan ki is próbáltam, hogy túl legyek a nyavalyán, közben pedig arról beszélgettünk a barátnőmmel, hogy mennyit fejlődött a gyógyszeripar, hogy csak így bele kell fújni a számba a gyógyszert és rögtön célzottan hat. Bezzeg régen – hangzott el, és máris öregnek éreztem magam. Hamar éreztem a spray hatását, a tanulás is sokkal jobban ment, de már nem volt tele a flakon, úgyhogy megkértem a barátnőmet, hogy kérdezze meg az anyukáját, hogy honnan rendelte, mert én is szeretnék egy-két dolgot, hogy legközelebb legyen itthon. Át is küldte a linket, ahol nem csak Tantum Verdét, hanem egy köhögéscsillapító ACC-t, illetve vitaminokat rendeltem, hogy jobban bírjam a maradék gyűrődést. Szerencsére hatásosnak bizonyult ez a kúra, mert hamar átvészeltem a betegséget, úgyhogy simán levizsgáztam mindenből.

Édesanyám csodálkozott is, hogy ilyen gyorsan meggyógyultam, mert pár nap múlva hívott, hogy neki is fáj a torka, köhög, és nem érzi jól magát. Először én is a tea-vitamin kombót javasoltam, de ő már biztos volt benne, hogy van itt valami turpisság, úgyhogy egy kis erősködés után elárultam, hogy a Tantum Verde segített a gyógyulásban, illetve, hogy internetről rendeltem, amit nem is akart elhinni. Internetről gyógyszert? – kérdezte csodálkozva, én pedig mondtam, hogy persze, hiszen modern világban élünk, ma már bármit lehet online. Ekkor megkért, hogy egyrészt vigyek neki abból a Tantum Verde csodaszerből, másrészt pedig, hogy mutassam meg neki ezt az online világot, mert akkor nem kéne betegen szaladgálni a patikába, ha legközelebb gyógyszerre lenne szükség. Azért azt megemlítettem neki, hogy aznap nem hozzák ki az orvosságot, de érdemes előre felkészülni, és berendelni pár dolgot, főleg a téli betegségszezon előtt. Nem csak gyógyszerekkel lehet készülni, hanem immunerősítőkkel is, mint például a Béres csepp, vagy vitaminokkal, például Eurovit Multilonggal.

Ezután édesanya jobban megismerkedett az online patikával, ahol mélyrehatóan utána tudott nézni az ott forgalmazott gyógyszerek hatásainak és azok mellékhatásainak, mivel gyerekkoromban volt arra példa, hogy egy orvosságtól rosszul lettem, úgyhogy azóta sokkal körültekintőbbnek kell lennem. Ezért is szimpatikus ez az oldal, mert minden szükséges információ megtalálható rajta, a hatóanyag tartalomtól kezdve a lehetséges mellékhatásokig, úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom!

Most, hogy már túl vagyok a vizsgaidőszakon, jöhet egy utolsó félév, amire már kellőképpen felkészültem, nehogy valami váratlan betegség ledöntsön a lábamról.