Sörfesztivál, nyelviskola Budapest

beer-428121_640Már alig vártam, hogy a haverokkal kikapcsolódjunk. Régóta tervben volt, hogy leugrunk a Balcsira, de eddig nem jött össze. Most végre kinéztünk egy jó programot, ami mindenkinek jó.

A fesztiválok

Régen én is melóztam ilyen fesztiválon. Persze akkor az ember más szemszögből nézi a dolgot, ha munka van. Városról városra jártunk. Csütörtökön mentünk mindig az adott városba, vasárnap pedig a buli után éjjel, vagy hajnalban indultunk haza. Volt aki sátorban aludt, de olyan is, aki a főnök által bérelt lakókocsiban, vagy annak az elő sátrában aludt ez idő alatt. Csajok, és fiúk egy kupacban, egymás hegyén hátán. Igaz sokat nem kellett aludni, mert ahol sokan alszanak egy kupacban, annak az az átka, hogy valaki nem alszik. Hogy miért írom ezt? Gondolom te is jártál táborba. Amikor 4 aludtunk egy szobában, akkor nem volt gond, és aludni is lehetett. De amikor már 10 fő, na az sok volt tényleg. Tuti valaki mindig horkolt, vagy beszélt, vagy nem tudott aludni. De térjünk vissza a fesztiválokhoz.

Persze nem csak a sok ember egy helyen volt a gond, hanem a meleg is, Miután éjjel dolgoztunk, nappal kellett volna aludni. Aki sátrazott már valaha ismeri, a sátorban alvást. Napközben szinte lehetetlen megmaradni bent, mert annyira meleg van. Így mi is csak pár órát aludtunk. Még szerencse, hogy amikor hazamentünk, tudtunk pihenni, hiszen a 3 nap fesztivál alatt nem sokat sikerült.

Az emberek

Számos fura személy megfordul egy ilyen helyen. Vannak persze jó fejek is azért. Már nem is emlékszem, hogy hol jártunk, melyik városban, mikor pont ott nyaraltak a fővárosi fiatalok. Annyira nem szerettem a fiatalokat, mert olyan huligánok voltak, gyors lerészegedtek, és utána pedig idiótán viselkedtek, vagy kötekedtek. De ez a fiatal csapat más volt, jó fejek voltak. Ünnepeltek minden félét, diplomát, nyelvvizsgát, mindent. Közösen jártak egy nyelviskolába Budapesten.

Azért jó időszaknak mondanám azt a nyarat. Ha jó idő volt, és vendég is akadt, egész jól kerestünk. Ez mellett még buliztunk is. Találkoztam fellépőkkel, volt akivel még beszélgettünk is. Persze aki nem volt elszállva magától, de olyan is, akit úgy védtek testőrök, mintha valami nagymenő lenne. Emlékszem, egyik alkalommal pont ételt kellett volna bevinnem, de majdnem be sem engedtek a vip sátorba.

Most azért más, buli szempontból nézve. Akkor dolgoztunk, most a szórakozásé lesz a főszerep, meg persze a söré.

Ha minden jól megy, több százan fognak megfordulni így várhatóan jó buli lesz. Még az is lehet, hogy keresünk egy kempinget a közelben, és lent maradunk, vagy hogy előbb lemegyünk. A bulizás tuti jó lesz, reméljük, az idő is kegyes lesz hozzánk, bár remek időt mond. Remélem ezen a nyáron sok ilyen fesztiválra tudunk majd ellátogatni.