Pilisben kirándulunk, felavatom, az új motoros hátizsákom

viewpoint-200435_640Végre kijön a jó idő, és tudunk túrázni. Ha szabad a hétvégénk, és az idő is úgy engedi, akkor tavasztól őszig mindig kirándulunk. Nem csak a környéken, hanem elmegyünk minden felé. Kinézünk egy úti célt, elmegyünk egy darabig kocsival. Általában már mindenhol van kialakított parkoló, így biztonságosan le tudjuk tenni a kocsit.

A kirándulások

Tényleg sok felé jártunk már. Olyan is előfordult egy kétszer, hogy egy hosszú hétvégére mentünk valahová, és akkor ott aludtunk. Így volt lehetőségünk jobban körülnézni a környéken.

Főként hegyekbe szeretek járni, erdős részekre. Fönt a Mátrában van egy hely, ahová minden évben visszamegyünk kora tavasszal. Édes kis faház, az erdő szélén, csend nyugalom. Mér olyan is volt, hogy esőre fordult az idő, de van egy mesés kandalló a házban, így akár ha valaki szeretne, be is gyújthat.

Reggel felkelünk, megreggelizünk, megpakoljuk a táskánkat, és már mehetünk is. Délutánnál hamarabb nem is szoktunk vissza érkezni, hiszen nem kell sietnünk. Alig várom, hogy felavathassam az új motoros hátizsákomat.

Az új hátizsákom

Születésnapomra kaptam a páromtól, Andrástól ajándékba. Az utolsó kirándulásunk alkalmával, elszakadt a táskám váll pántja, de annyira, hogy egész úton fél vállon cipeltem. Miután pár évet kiszolgált már, és amúgy sem volt jó állapotban ár, úgy döntöttem, hogy kidobom, és majd idővel veszek egy másikat, ha kell.

Végül nem került rá sor, mert kaptam egyet ajándékba.

Ezek strapabíró hátizsákok, már régebben is nézegettük őket, hogy ha úgy alakul egyszer, akkor egy ilyet fogunk venni. Andrásnak már van egy ilyen zsákja, mert neki pont tavaly vásároltunk ilyet.

A nyári tervek

Idén nyáron azt tervezzük, hogy egy kisebb túra kirándulást teszünk egyben. Felmegyünk a hegyekbe, és onnan, ahogy van kedvünk úgy megyünk majd tovább. Márta, Bükk, de nagyon szép, Visegrád környéke is. Mind a ketten szeretjük a várakat, így az is az úti célok között szokott lenni.

A térképünk

Egyik alkalommal Pécsváradon voltunk, a várban kirándulni. Régi vágyam volt, hogy legyen egy jó nagy térképünk, amin jelölni tudjuk, hogy hol jártunk eddig. Ott vásároltunk, egy szuper nagyot, amit itthon a falra fel is tettünk. Azóta, mindenhová, ahol már jártunk, tűzünk egy zászlót, így megjelölve azt ahol már jártunk.

Két fajta zászlónk van, az egyik egy piros fehér zöld, ezzel jelöljük azt, ahol már jártunk, találtam a sarki kis boltban zöldet, azzal pedig azt jelöljük be, ahová szeretnénk elmenni egyszer. Sok esetben előfordul, hogy megtetszik egy hely, akkor azt bejelöljük a térképen.

Remélem, egyszer mindenhová eljutunk, ahová szeretnénk.