Mekkora a táskád tárhelye?

Mese a tárhelyváltásról, a zakkant haverról, és a férfi bőr oldaltáskáról

Évek óta blogolok, és elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne saját domaint és tárhelyet vennem, de még nem volt konkrét elképzelésem a szolgáltatót illetően. Illetve azt sem tudtam még, mekkora tárhelyet szeretnék venni. De már maga az ötlet, hogy elrugaszkodjak a saját domain nélküli blogos felületek világától, elindított egy lavinát. Tudtam, hogy rövid időn belül meg kell lépnem ezt a nagy változást. Szerkeszteni tudok, alapszinten megy a webdesign is, ami a saját kis blogocskámnak bőven elég. Már csak meg kellett találnom a nekem megfelelő tárhelyszolgáltatót, és persze tisztázni az elvárásaimat. Erre hívtam segítségül egy szaki barátomat, Tomit, és próbáltunk komoly előrelépéseket tenni fejben. Egy teaházban beszélgettünk, amikor meglátott minket egy haverja, Dani, és elkezdte ecsetelni, hogy mi mindenre jó egy férfi bőr oldaltáska. Elsőre nem tudtuk hova tenni a dolgot, de lassan csak megértettük.

„Na Tomikám, és neked mekkora a táskád tárhelye?”

Daninak szokása volt mindennek csak úgy belevágni a közepébe, így kértük, hogy lassítson, mert mi nem pont ilyenekről beszélgettünk, hanem tárhelykérdésről. Ekkor kibukott a száján egy viccesnek szánt kérdés: „Na Tomikám, és neked mekkora a táskád tárhelye?”. Én köpni-nyelni nem tudtam, mert ez lehetett volna egy általános kérdés is, de amilyen perverz ez a Dani gyerek, meg amilyen zakkant, kinéztem volna belőle, hogy ezt valami kanos poénnak szánja. Tomi lassan kapcsolt, és megnyugtatott, hogy komolyan gondolja a táskás kérdést, egy hete másról sem nagyon tud beszélni, annyira bele van zúgva az új férfi bőr oldaltáskájába. Úgy voltam vele, hogy felőlem akár női is lehet, zúgjon bele nyugodtan, meg minden, de beszéljen már érthetően!

Komolyra fordítva a szót…

Hangot is adtam kérésemnek, és Dani érzékelve a helyzet komolyságát, végre leült, és elkezdett viszonylag értelmesen beszélni. Évek óta ismerem őt is, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor láttam ennyire normálisnak. Elmesélte, hogy nem is olyan régen vett magának egy férfi bőr oldaltáskát, és nagyon meg van vele elégedve. Nem értettem, hogy miért tartotta olyan fontosnak kiemelni, hogy férfi táskáról van szó, mert hát még egy félkegyelmű is láthatta rajta, hogy ez nem egy női ridikül, na mindegy… Szeretett bizonyos dolgokról úgy beszélni, amilyen néven rátalált. Mondjuk, jobb is, ha csak annyit mond, hogy férfi bőr oldaltáska, mint hogy felsorolja az összes keresési előzményt a táskával kapcsolatban…

Dani és a Bagbox virtuális találkozása

Tehát visszatérve a témára, Dani elmesélte, hogy rátalált a Bagbox webáruházára, ahol rengeteg bőr táska található, és gondolta, jobban szétnéz egy kicsit. Először vicces kedvében elképzelte magán az összes létező női táskát – mily’ meglepő –, végül szerencsésen eljutott a férfi táskák birodalmába, ahol rövid keresgélés után megakadt egy táskán a szeme. (Ha nem lenne egyértelmű, az volt nála, amikor találkoztunk, és ezért is beszélt róla annyit.) Mivel amúgy is szeretett volna egy új táskát, nem kifejezetten unalmában nézelődött, hiszi, hogy a sorsnak célja volt, amikor elé sodorta a Bagbox oldalát.

Egy boldog táskatulajdonos regéje

Több darab is megtetszett neki, leginkább oldaltáskában gondolkodott, így inkább azokat nézegette. Nem kellett sokáig böngésznie, ugyanis volt egy olyan táska, ami a többinél is jobban vonzotta a tekintetét. Árban is megfelelőnek találta, így biztos volt benne, hogy a széria egyik darabja csak rá vár. Nem is habozott sokáig, megrendelte a táskát, és pár napon belül egy új férfi bőr oldaltáska tulajdonosaként róhatta az utcákat. Mondta, hogy többen megkérdezték, honnan van ez a frankó táskája, ő meg reklámembereket megszégyenítő elszántsággal mondta mindenkinek, hogy keresse fel a Bagboxot, nem fogja megbánni. Dani amúgy tényleg ilyen, ha valami megtetszik neki, és elégedett is a termékkel, akkor mindenkinek ajánlja, még annak is, akit nem ismer. De a bolondja még nem gondolkodott el azon, hogy ebben a körben keressen munkát… Én amúgy azt is elképzelhetőnek tartom, hogy az utcán is úgy mászkál, hogy mindenkinek mutogatja új szerzeményét, és már csak ezért is kérdezik meg, honnan van a táskája. Akárhogy is történt, jó marketing érzékkel van megáldva a gyerek.

A táska és a tárhely kapcsolata

Azért persze azt is tisztázta, hogy a tárhelyes kérdést nem véletlenül dobta be. Ugyanis az eddigi táskáival mindig problémája volt a belső tere miatt. Vagy mindig úgy járt, hogy valami fontos már nem fért bele, vagy éppenséggel túl sok hely maradt, így nem tudta rendesen megoldani a súlyeloszlást. Most valahogy sikerült beletrafálnia, és megtalálta a tökéletes táskát, amibe mindene kényelmesen belefér. Szóval innen ered a tárhelyes kérdés… Meg hát kreatív gyerek ez a Dani, mindenben talál összefüggést.

Így történt, hogy a tárhelyes eszmecserét felváltotta a férfi bőr oldaltáska témája, de az igazat megvallva nem bántam meg. Most már tudom, hogy ha valakit meg szeretnék lepni egy bőrtáskával, a Bagbox oldalán biztosan megtalálom a megfelelő darabot.