Az internet, és a hatalma

browser-773215_640Manapság egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy már minden cég, vagy foglalkoztató szerepeljen az interneten. Hogy miért?

Hiszen gondoljunk csak bele, hogy manapság már nem nagyon érdekelnek senkit, az anno még nagy népszerűségnek örvendő telefonkönyvek.

A keresések

A 21. század modern vívmánya már az internet, aminek a segítségével bármit, és bárkit megtalálhatunk. Nem is kell hozzá semmi nagy dolog, már egy modern telefon is elég, amihez van internet hozzáférés valahonnan. Beírjuk a keresendő szót, eszközt…és már ki is ad nem egy lehetőséget.

Emlékeztek, ez régen hogyan működött? Én még igen, hiszen kerestem telefonkönyvben dolgokat. Az első nagy feladat az volt, hogy megtaláljuk, hogy éppen hová lett letéve, aztán jött a névsor, majd a több száz azonos név. Ha valaki pedig lecsúszott róla, hogy szerepeljen a telefonkönyvben, vagy egészen egyszerűen csak kiadás után hozta létre a cégét, az már nem is szerepelt benne. Ma, ez azért jóval másképpen működik, mindez az internetnek köszönhető. Ha akarjuk, pár perc alatt a világhálón lehetünk bármivel.

Azért érdemes odafigyelni mindenképpen, hiszen ha egyszer felkerül valami, vagy valaki, onnan már nem is fog eltűnni soha. Tehát igyekezzünk olyan dolgokat megosztani, amik nem baj, ha nyomot hagynak magunk után a világhálón.