AMIKOR APUKÁM TANÍTOTT AUTÓT SZERELNI..

Tudni kell rólam, hogy imádok fotózni. Sajnos nem vagyok azonban annyira profi, hogy egy kattintásból elkészítésem az ideális képet, úgyhogy rengeteg fotó van különböző kártyákon. Ami nem jó, ugyanis azt is tudni kell róla, hogy eléggé szétszórt vagyok. Ezért megesett már párszor, hogy elhagytam egy-egy kártyát, aminek nem volt jó vége sajnos.

Egyszerűen nehéz találni egy olyan helyet, ahol az ember normálisan tud tárolni ilyen sok kis kártyát, ahhoz azonban, hogy elveszítsem őket, ahhoz túl értékes a tartalmuk számomra. Így hát ki kellett találnom valami más tárolási módot a kártyák helyett. Ekkor fedeztem fel az internetes tárhelyek világát.

Nagyon szuper dolog, hogy van ilyen, ugyanis egy helyen tudom tárolni az összes képet, mindig mindenhonnan hozzájuk tudok férni, sokkal nagyobb tárhellyel rendelkezem mint eddig, ráadásul sokkal gazdaságosabb is számomra, mint venni egy csomó kártyát.

Egyébként a fotózás mellett nagy hobbim a szerelés is. Imádok mindent megszerelni, rájönni a különböző dolgokra. Az pedig még inkább jó érzés, ha látom, hogy másoknak örömet okozok az által, hogy megjavítok valami rosszat. A múltkor vágtam bele az eddigi legnagyobb projektembe, azt találtam ki, hogy megszerelem a saját autómat.

Már egy ideje nem működik rendesen valamiért, és egyszerűen muszáj volt rájönnöm, hogy mi a baja. Annyira kíváncsi voltam, hogy egyből szétszedtem a kocsit, hogy megnézzem mi lehet a baj, aztán úgy döntöttem, hogy ha szétszedni szét tudtam, akkor meg is tudom javítani.

Eleget gyakoroltam már ahhoz, hogy menjen. Azért nem vagyok profi nyilván, így van egy-két dolog, amit még nem tudok, hogy mire jó, de szerencsére az internet erre is jó. Csak rákeresek, és már meg is van a válasz.

Egyébként nagyon jó érzés a saját autómat javítani. Eddig bármikor vittem szerelőhöz, sosem tudtam teljesen rájuk bízni az autót. Valószínűleg azért, mert nekem egy olyan autóm van, amit még az apukám vett, és használt, és rá emlékeztet. Ezért nehezen viselem, ha valaki más nyúlkál benne, meg használja.

Azért is kezdtem el szerelni, mert ő mindig szerelt régen a kis műhelyében. Persze akkor még kisebb voltam, annyira nem tudtam megtanulni tőle a nehezebb dolgokat, de a bütykölés szeretete megmaradt. A mai napig ha szerelek valamit, ő jut eszembe. Így, azt hiszem ez az autó a lehető legjobb nagy projekt amibe belekezdek.

Egyébként a mai napig emlékszem rá, mikor magyarázta nekem, hogy mire is jó a csillagcsavarhúzó, vagy a kenőzsír .

Olyan átéléssel tudott beszélni ezekről a dolgokról, mintha a világ csodáit mesélné. Egyszerűen imádta csinálni ezeket a dolgokat. Úgyhogy ahogy én is nőttem fel egyre inkább szerettem bele a szerelésbe.

Szóval visszatérve az autóra, nagyon bízom benne, hogy meg fogom tudni javítani. Van egy holnap, ahonnan szinte minden autóval kapcsolatos terméket meg tudtam rendelni, ez az olajwebshop.hu volt. Úgy terveztem, hogy motorolajat és váltóolajat is fogok cserélni az autóban.

A fent említett  honlapon még ezeket is be tudtam szerezni, ráadásul házhoz jött, úgyhogy szerencsére nem kellett időt szánnom arra, hogy különböző boltokba rohangáljak. Reményeim szerint ki tudom majd takarítani az autót és a motort is, úgyhogy ha kész lesz, szebb lesz mint újkorában.

Ez az autó egyébként már veteránnak számít, ahogy láttam. Lehet, ha nagyon jól meg tudom csinálni, és ráköltök még egy picit pluszba, akkor versenyekre, kiállításokra is vihetem. Bár, ez csak az én véleményem.

Arról nem is beszélve, hogy jelenleg sajnos még azért elég rossz állapotban van az autó, de meg fogok tenni minden tőlem telhetőt, hogy apa büszke lehessen rám is, és az autóra is.